7 Temmuz 2011 Perşembe

Google Plus Nedir?

Google'ın gündemi sarsan yeni sosyal ortamı Googleplus nedir ?
Google+ bildiğiniz gibi Google'ın yeniden sosyal ağ piyasasına girmek için çalışmalarını sürdürdüğü bir platform. Google'ın çok yüksek beklentilerle kurduğu bu yeni sosyal ağ hakkında kafanızda bazı soru işaretleri olduğunu biliyoruz. Bu yazıda aklınızda oluşan sorulara yanıtlar bulabileceğiniz bilgiler vermeye çalışacağız:
Google+'ın servisleri neler ?
Google+ kendi içinde birden fazla servisle geliyor. İçerisinde bulunan bu servisler sayesinde paylaşım olayında yeni bir devir başlatması bekleniyor. Bütün servisler şu şekilde;
Circles: Doğru insanlarla doğru şeyleri paylaşmanızı sağlayan bu sistem sayesinde paylaşacağınız birşeyi arkadaşlarınızla, iş arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşmak tamamen size kalmış bir durum. Bu da paylaşımlarınızı daha da özelleştirmenize olanak sağlıyor.
Sparks: Bu özellik sayesinde ilgi alanlarınıza eklediğiniz şeyler hakkındaki paylaşımları sizde görebilirsiniz. Bu sayede uzun zamandır girmeseniz bile, her girdiğinizde izlenebilicek, okunabilicek birşeyler bulabileceksiniz.

Hangouts: İşte Google+'nın en büyük özelliklerinden biri. 10 kişiye kadar HD kamerayla görüntülü görüşme sağlayan bu özellik çok sevileceğe benziyor.
 
Mobile: Mobile özellikleri oldukça gelişmiş olacak olan Google+, mobilde tamamen aynı olacak. Ayrıca bulunan Huddle özelliği sayesinde grup halinde chat yapmanıza olanak sağlayacak. Örneğin bir yere gitmek için plan mı yapacaksınız ? Arkadaşlarınızı sohbete davet edin ve istediğiniz gibi konuşun. Bir diğer özellik olan Instant Upload sayesinde ise videolarınızı ve resimlerini hızlıca internette paylaşabilirsiniz.
 
Google Plus’ta kayıtlı olan kullanıcıların profilleri 31 Temmuz’un ardından herkesin erişimine açık hale gelecek.

0 yorum:

Yorum Gönder