28 Temmuz 2011 Perşembe

Bal Mumu nedir? ne işe yarar?

Bal Mumu Hakkında Genel Bilgiler
Bal mumu arılar tarafından üretilen balın peteklerin içinden alınmasından sonra eritilerek yapıldığı sarı renkli maddedir ve de kolay bozulmaz. Ana maddesi Alkol ile yağ asitleridir, Bunların dışında ise içinde, propolis, boya ile A vitamini bolca bulunur. Bal mumu esmer ve ya yeşilimsi renkte olup 65 derecede sıvı hale gelebilen, balın kokusunda olan ve de kendisine has lezzete sahip bir maddedir.
Renklerine göre iki kalitede ayrılır ticarette, bunlar “san balmumu ile “esmer balmumu” dur. Değeri yüksek olan san balmumudur. Birçok cilt nemlendiricisi, cilt temizleyici, besleyici kremin içerisinde Bal mumu bulunur. A vitamini açısından zengindir, vitamini alabilmek içinse bal mumunu çiğnemeniz yeterlidir. Aktarlardan temin edilebilir Bal mumu. Gözleri yakmamasından, boğazda gıcık ve yanma yapmayışı sebebiyle geçmiş yıllardan günümüze, Bal mumu ile yapılan mumlar çokça değerlidir.
Bal Mumu’nun Yararları (Faydaları)
• Nefesi ferahlatıp, rahatlatır Bal mumu.
• Bal mumu Balgamın oluşmasına da engel olur.
• Sinüzit hastaları ve Astım rahatsızlığı olanlar içinde faydalıdır Bal mumu.
• Saman nezlesi rahatsızlığı olan kişiler için de faydalıdır Bal mumu.
• Bal mumu ile yapılan kremler yanığa ve cilt çatlaklarına iyi gelir. Kuru ciltler içinde çok faydalıdır.

Read more »

Sinan Akçıl Hande Yener Atma Klip İzle şarkı sözleri


Sinan Akçıl ve Hande Yener‘in birlikte seslendirdikleri Atma şarkısının video klip ve şarkı sözleri sitemize eklenmiştir keyifli dinlemeler ve izlemeler Sinan akçıl Hande yener Atma klibi sizlerle…

Sinan Akçıl Hande Yener Atma Şarkı Sözleri

Hande Yener
Elindeki kalbi tutamadıngitti
Bunun nesi garip, bitti dedin bitti
Ama şunu bil ki, yine yanıma gelip
Söylediğin sözler bana biraz eski

Hani bir süre sonra her şey düzelirdi
Biraz nefes almak bize en güzeliydi
Güzelliğim aynı aldım da nefesi
Bana yanlış yerlerinden
Atma atma, atma, atma
Atma atma, atma, atma
Atmaaaa atmaaaa, atma aaa
Sinan Akçıl
Elindeki kalbi tutamadın gitti
Bunun nesi garip, bitti dedin bitti
Ama şunu bilki yine yanıma gelip
Söylediğin sözler bana biraz eski

Hani bir süre sonra herşey düzelirdi
Biraz nefes almak bize en güzeliydi
Güzelliğim aynı aldım da nefesi
Bana yanlış yerlerinden
Atma, atma, atma, atma
Atma, atma, atma, atma
Lütfen ya lütfen atma

Atma, atma, atma, atma
Atma, atma, atma, atma

Söz-Müzik: Sinan Akçıl

Read more »

Ebru Yaşar Delidir Klibi izle şarkı sözleri


Ebru Yaşar‘ın 2011 albümü çıkış parçası olan Delidir şarkısının video klip ve şarkı sözleri sitemize eklenmiştir keyifli dinlemeler ve izlemeler Ebru Yaşar Delir Klibi sizlerle…

Ebru Yaşar Delidir Şarkı Sözleri
Çok Fazla Bişeyim Yok Toplasan Bir Avuç Değil
Al Benden Kendine Ver Acıdan Düş Mümkünse Sil
Anladım Hiç Bişey Aşktan Mühim Değil
Olmaya Niyetliyim Ateşte Erir Demir
Delidir Delidir Kapında Yatmayan
Delidir Kendinden Geçmeyi Tatmayan
Delidir Delidir Bir Çiçek Bile Bakmayan
Yeridir Dövünse Eline Hiç Diken Batmayan
Sen Benim Çile Halem Sınavım En Zor Dersim
Hoş Gelir Sefa Gelir Senden Ne Gelirse Gelsin
Hadi Ver Artık Ocağa Bu Kör Cahili
Kalbim Sevmenin Sırrını Artık Öğrensin
Delidir Delidir Kapında Yatmayan
Delidir Kendinden Geçmeyi Tatmayan
Delidir Delidir Bir Çiçek Bile Bakmayan
Yeridir Dövünse Eline Hiç Batmayan
Sen Beni Çile Halem Sınavım En Zor Dersim
Hoş Gelir Sefa Gelir Senden Ne Gelirse Gelsin
Hadi Ver Artık Ocağa Bu Kör Cahili
Kalbim Sevmenin Sırrını Artık Öğrensin
Sen Benim Çile Halem Sınavım En Zor Dersin
Hoş Gelir Sefa Gelir Senden Ne Gelirse Gelsin
Hadi Ver Artık Ocağa Bu Kör Cahili
Kalbim Sevmenin Sırrını Artık Öğrensin..

Read more »

PES 2012 Tanıtım Videosu ve Özellikleri

Pro Evolution Soccer 2012 Olması Beklenen Özellikler
  • Hakemler ve oyuncuların yapay zekası artacak.
  • Futbolcular gerçek hayattaki görünümlerine oldukça benzeyecek
  • Yeni koşma şekilleri,çalım teknikleri ve şut variasyonları eklenecek
  • Taraftarın tepkileri gerçekçileşecek.
Oyun şimdiye kadar yapılmış en gerçekçi oyun olacak
Oyunun gerçekçiliği artırılacak.Hakemler ve oyuncuların yapay zekası artacak.
Görünüm olarak futbolcular gerçek hayattaki görünümlerine oldukça benzeyecek
Hava durumları ve stadyumlar en gerçek seviyeye çıkarılacak
Yeni koşma şekilleri,çalım teknikleri ve şut variasyonları eklenecek
Oyuncunun durumuna göre hareketler yapacak.Sürekli koşan oyuncu hemen yorulacak ve oyuncunun yanlış pasları oyuncuyu etkiyecek.
Taraftarların tepkileri değişecek.

Read more »

Abant usulü rosto tarifi resimli

Abant usulü rosto malzemeleri:
600 gram dana kıyma
180 gram soğan
3 gram karabiber
3 gram kimyon
0. 54 adet yumurta
18 gram tuz
60 gram salça
30 gram un
0. 18 adet ekmek
0. 24 adet maydanoz
60 gram margarin

Abant usulü rosto tarifi:
rulo durumuna getirilen köfte fırında pişer daha sonra kesilip dilimlenerek üstüne domates koyarak servis yapılır. domates sosu için ince doğranmış soğan yağda sote yapılır. daha sonra kabuğu soyulmuş ince doğranmış sarımsakla karıştırılarak sos yapılır.

afiyet olsun...

Read more »

Demirhindi Şurubu Tarifi Resimli

Demirhindi şurubu malzemeleri:
150 gr. demirhindi
1 litre su
1,5 kg. toz şeker

Demirhindi şurubu tarifi:
su ile aktardan alacağınız demirhindiyi bir tencereye koyarak kaynatın. kaynamış olan demirhindiyi süzerek elde edilen sıvıyı başka bir kaba alın.kaba alınan demirhindi suyuna yaklaşık 1, 5 kg. toz şekeri katarak 1-2 dakika kadar daha kaynatın. kaynadıktan sonra tencereyi ateşten alarak biraz soğumaya bırakın. yeteri oranda soğuduktan sonra tekrar bir bezden süzün. elde edeceğiniz şerbeti şişelere doldurarak bilhassa sıcak günlerde tüketebilirsiniz.

afiyet olsun...

Read more »

Güneş ışınlarının zararları ve korunmak için ne yapılmalı, alınacak önlemler nelerdir?

Korunmasız güneşe maruziyet, cilt ve göz kanseri dışında kataraktriskini artırırken, aynı zamanda da bağışıklık sistemini baskılıyor.

ntvmsnbc ve Ajanslar

ANKARA– Uzmanlar, bağışıklık sisteminin baskılanması sonucu her türdenhastalığın hem daha kolay yerleştiğini hem de yerleştikten sonrahastalığın çok daha ağır seyrederek ölüm riskini artırdığı uyarısındabulunuyor.

AnkaraÜniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Recep Akdur, dünyada yaklaşık 13 milyon insanın cilt kanseriolduğunu söyledi.

Ciltkanserinin en önemli nedeninin güneşe maruziyet olduğunu vurgulayanAkdur, ”Her sene tanı konulan kanserlerin üçte biri cilt kanseridir.Güneşten korunmayan insanların yaklaşık beşte biri 65 yaşına kadar ciltkanserine yakalanmaktadır” diye konuştu.

Akdur, her yıl iki yüz bin insanın öldürücücilt kanserleri olan melanomaya yakalandığını ifade ederek, bunlardan 65bininin erken yaşta yaşamını yitirdiğini belirtti. Yüz milyon nüfuslubir ülkede her sene yaklaşık 3 bin 500 kişinin cilt kanserine bağlıhayatını kaybettiğine dikkati çeken Akdur, bundan kaçınmanın en kolayyolunun aşırı güneşe maruz kalmamak olduğunu dile getirdi.

CİLT KANSERİNİN GÖRÜLME SIKLIĞI HER YIL ARTIYOR
Ciltkanserlerinin görülme sıklığının, bir önceki yıla oranla her sene yüzde4-5 oranında arttığını vurgulayan Akdur, ”Çünkü bir yandan ozontabakası incelirken, öte yandan keyfi olarak güneşe maruz kalaninsanların sayısı artmaktadır. Yanlış bilgi ve inanç nedeniylemilyonlarca insan plaj ve havuz gibi açık alanlarda uzun uzun güneşbanyosu yapmakta veya sokakta dolaşırken çok basit önlemler ile bedeninikorumak yerine onu adeta güneşin zararlı etkilerine sunmaktadır” dedi.

Akdur, ozontabakasının incelmesi nedeniyle güneşten dünyaya ulaşan ultraviyoleışınlarının miktarının da arttığına işaret ederek, ”Yapılan çalışmalaragöre, ozon tabakasındaki her yüzde 10′luk azalmaya karşılık ciltkanserlerine 300 bin yeni vaka ilave olmaktadır” diye konuştu.

GÜNEŞ, YALNIZCA CİLT KANSERİNE NEDEN OLMUYOR
Güneşin,yalnızca cilt kanserine neden olmadığını, aynı zamanda gözlerde deönemli hasarlara yol açtığını anlatan Akdur, şöyle devametti:”Fotokeratitis, fotokonjonktuvitis, pitergium, göz kanseri vekatarakt bunların başlıcalarıdır. Dünyada yaklaşık 18 milyon insankatarakt nedeniyle görmemektedir. Oysaki bu hastalıklardan korunmak içingözleri güneşten korumak yeterlidir. Bunlardan daha da kötüsü korumasızgüneş maruziyeti bağışıklık sistemini baskılıyor ve bu nedenle de hertürden hastalık hem daha kolay yerleşiyor hem de yerleştikten sonra daçok daha ağır seyrederek ölümle sonuçlanıyor.”

KİMLER TEHLİKE ALTINDA?
Akdur’unverdiği bilgiye göre, güneş herkes için tehlikeli yaratıyor, ancakçocuklar ve bazı özelliliklere sahip olan kişiler daha çok risk taşıyor.Esmer ve kahverengi cilde sahip olanlar güneş maruziyetini daha çoktolere edebiliyorlar, ancak bu onlar da tehlike yaşıyor. Bronzlaşmayeteneği az olanların çok dikkatli olması gerekiyor. Bu nedenle, sarışıntenliler, mavi-yeşil ya da ela gözlüler, açık sarı veya kırmızı renksaçlılar, ciltleri bronzlaşmak yerine güneş yanığı oluşanlar, geçmiştegüneş yanığı hikâyesi olanlar, derisinde ben veya bol çil olanlar,ailesinde cilt kanseri bulunanlar için risk artıyor.

KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
Bunedenle özellikle plaj havuz ve benzeri yerlerde saat 10.00-16.00arasında kesinlikle güneş banyosu yapılmamalı. Yaz boyunca doğrudangüneş alan yerler yerine daima gölge alanlar tercih edilmeli. Özellikle10.00-16.00 saatleri arasında daima geniş siperli şapka ve kapalıelbiseler giyerek baş boyun ve yüzler güneşten korunmalı. Yaz aylarındadaima UV-A and UV-B’yi tam süzen gözlükler kullanılmalı. Yüzerken ya dagüneşlenirken bedenin açık yerleri en az 30 faktörlü güneş kremleri ilekorunmalı.

Güneştenkorunmanın en iyi yolunun gölge olduğu unutulmamalı ve bu nedenle deplaj havuz ve benzeri alanlarda şemsiyesiz oturulmamalı. Özellikleçocuklar ile 35 yaşın altında olanlar, doğrudan güneş ışığına maruzkalacak şekilde güneş banyosu yapmamalı. Bulutların güneşten korumadığızamanlarda daha dikkatsiz davranılması nedeniyle cildin daha çok hasargördüğü unutulmamalı. Havuz veya denizde giyilen ıslak giysinin güneştenkorumadığı, aksine yaktığı unutulmamalı.

Read more »

Trabzonspor ts 0 2 Benfica maçı Özeti ve Golleri izle


Trabzonspor TS Benfica Maçı özeti ve golleri izle . Trabzonspor TS Benfica golleri izle . Trabzonspor TS Benfica maçı golleri . Benfica takımı . benfica . d smart izle. D smart euro Futbol kanalı izle.

Trabzonspor'un Benfica ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi 3. öne eleme turu rövanş maçı 3 Ağustos tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.
M.S. Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında temsilcimiz Trabzonspor, deplasmanda Benfica'ya 2-0 mağlup oldu.
M.S. Ve hakem karşılaşmanın bitiş düdüğünü çaldı. Karşılaşma 2-0 Benfica'nın üstünlüğü ile sona erdi.

Read more »

Yamaç Paraşütü Yaparken İmana Gelme


Muğlanın fethiye ilçesinde heyecan ve aksiyon severlerin yamaç paraşütü yapmaya geldigi Babadağda geçtigimiz günlerde yamaç paraşütü pilotu hikmet feridun ile birlikte atlayan ve isminin mithat oldugu öğrenilen kişinin havadaki korku dolu anları.


Read more »

19 Temmuz 2011 Salı

Blogger haber temaları

Hybrid News - İndir
 
Blogger için widget uyumlu 3 sutunlu harika bir haber magazin teması.Mavi renklerin agırlıklı oldugu bu temayla haber sitesi yapabilirsiniz.

NewsTheme - İndir | Demo
 
Blogger için orta düzey bir haber magazin teması.Sade tema severler için

Daily Inspired - İndir | Demo
 
Sade harika bir o kadarda kullanışlı blogger haber magazin teması biraz oynamayla çok daha güzel bir tema olacakdır.

Read more »

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Seni Bana Yazmışlar Dizisi Oyuncuları ve Konusu

Atv yepyeni bir diziyle yeni sezona hazırlık yapıyor. Seni Bana Yazmışlar dizisi yakında Atv ekranlarında seyircisizle buluşuyor. Birçok ünlü oyuncunun bulunduğu dizi bu sezon adından çokça söz ettirecek gibi gözüküyor.

Seni Bana Yazmışlar Dizisinin Konusu

Zeynep Yalçın’a aşık, Mehmet ise Burcu’ya! İkisininde amacı sevdikleri kişilerle mutlu bir yuva kurmak ve hep beraber olmak. Fakat Zeynep evlenme teklifi almayı beklerken, Mehmet ise evlenme teklifi edecek aynı gün terk edilir. Zeynep ile Mehmet’in yolları bu durumdan sonra kesişir. Çünkü Yalçın ile Burcu çoktan sevgili olmuşlardır. Ve bu durumda eski sevgililerden vagzeçilmiştir. Her ne kadar Mehmet ile Zeynep birbirleriyle anlaşamasalarda tek bir ortak noktaları vardır. Yalçın ile Burcu'yu ayrılmak.

Seni Bana Yazmışlar Dizisinin Oyuncuları

Yeliz Kuvancı, Ali İl, Cemal Hünal,Dilşad Çelebi, Sezgi Mengi,Erdem Akakçe, Gökçe Sezer

Read more »

2011 Lys Sınav Sonuçları

Bu konuda Lys sınavının ne zaman acıklanabilecegi hakkında kritik yapmıştık.Ösym resmi bir açıklama yaparak bizin en gec tarih olarak verdıgımız gün 21 Temmuz persembe gunu acıklanacagınıbildirdi.Ösym'nin yaptığı basın duyurusu.
BASIN DUYURUSU

(18 Temmuz 2011)

2011-LYS : Sınav Sonuçlarının Açıklanması


18-19 ve 25-26 Haziran 2011 tarihlerinde yapılan 2011-Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanması ile ilgili olarak bazı basın yayın kuruluşlarında gerçeği yansıtmayan, yanlış anlamalara yol açabilecek haber ve yorumlara yer verilmektedir. Cevap kâğıtlarının optik okuyucuda tekrarlı okunması tamamlanmış, değerlendirmeleri yapılmış, ortaöğretim kurumlarından alınan diploma notlarından adayların Ortaöğretim Başarı Puanlarının (OBP) hesaplanması ve tutanakların incelenmesi çalışmaları son aşamasındadır.

Sınav sonuçlarının 21 Temmuz 2011 tarihinde saat 14.00'te açıklanması planlanmaktadır.

Kamuoyunun ve adaylarımızın Başkanlığımız tarafından duyurulan bilgiler dışındaki haber ve yorumlara itibar etmemelerini, değerli basınımızın, çok sayıda insanımızı ilgilendiren bu konuda Merkezimiz çalışmalarına yardımcı olacak haber ve yorumlara yer vermelerini temenni ederiz.

Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.

Read more »

Blogger Resimli Benzer Yazılar Eklentisi

Resimli Benzer Yazılar kodunu eklediginizde alttaki resimdeki gibi bir benzer yazılar alanına sahip olacaksınız.
Peki nasıl olacak nerelere eklenecek bu kodlar.
</head> Kodundan Hemen önce alttaki koldarı ekleyin


<!--Related Posts with thumbnails Scripts and Styles Start-->
<!-- remove --><b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<style type="text/css">
#related-posts {
float:center;
text-transform:none;
height:100%;
min-height:100%;
padding-top:5px;
padding-left:5px;
}

#related-posts h2{
font-size: 1.6em;
font-weight: bold;
color: black;
font-family: Georgia, &#8220;Times New Roman&#8221;, Times, serif;
margin-bottom: 0.75em;
margin-top: 0em;
padding-top: 0em;
}
#related-posts a{
color:black;
}
#related-posts a:hover{
color:black;
}

#related-posts a:hover {
background-color:#d4eaf2;
}
</style>
<script type='text/javascript'>
var defaultnoimage="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj_U-fnjfop-NwQvhNYlcZLA5MrWneKWh7if4EnDLvm3uAw7JRXCEljqlonevR5vX6eZ5QXsfd8emHhP31jjfRfkkLkCBgtPFIH8mEqAXpdLZEQ9mYCZT5lXe-1cAKvnAcSPPpUvdnT9s/s400/noimage.png";
var maxresults=5;
var splittercolor="#d4eaf2";
var relatedpoststitle="Related Posts";
</script>
<script src='http://blogergadgets.googlecode.com/files/related-posts-with-thumbnails-for-blogger-pro.js' type='text/javascript'/>
<!-- remove --></b:if>
<!--Related Posts with thumbnails Scripts and Styles End-->


<data:post.body/> kodunun hemen altına aşağıdaki kodu ekleyin


<!-- Related Posts with Thumbnails Code Start-->
<!-- remove --><b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<div id='related-posts'>
<b:loop values='data:post.labels' var='label'>
<b:if cond='data:label.isLast != &quot;true&quot;'>
</b:if>
<script expr:src='&quot;/feeds/posts/default/-/&quot; + data:label.name + &quot;?alt=json-in-script&amp;callback=related_results_labels_thumbs&amp;max-results=6&quot;' type='text/javascript'/></b:loop>
<script type='text/javascript'>
removeRelatedDuplicates_thumbs();
printRelatedLabels_thumbs(&quot;<data:post.url/>&quot;);
</script>
</div><div style='clear:both'/>
<!-- remove --></b:if>
<b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'><b:if cond='data:post.isFirstPost'>
<a href='http://www.bloggerplugins.org/2009/08/related-posts-thumbnails-blogger-widget.html'><img style="border: 0" alt="Related Posts Widget For Blogger with Thumbnails" src="http://image.bloggerplugins.org/blogger-widgets.png" /></a><a href='http://bloggertemplates.bloggerplugins.org/' ><img style="border: 0" alt="Blogger Templates" src="http://image.bloggerplugins.org/blogger-templates.png" /></a>
</b:if></b:if>
<!-- Related Posts with Thumbnails Code End-->


bitmiştir bu kadar. kodları daha kolay bulabilmek için ctrl+F fonksiyonunu kullanınız.Benzer yzılar eklentiniz hayırlı olsun

Read more »

Wordpress web sitesi nasıl kurulur?

Wordpress web sitesi kurmak için neler gerekir? Bunları nasıl elde edebiliriz?.İşte bu yazımızda bu sorulara kısa sıkmayacak şekilde cevaplar verecegiz.
Öncelikle wordpressle site kurmak için elimizde bulunacak şeyleri yazalım.
  1. Alan adı (Domain)-Yıllık alınır senelik ortalama 12-15 tl dir
  2. Host(Web alanı)-Yıllık veya aylık alınabilir ortalama 30-40 tl
  3. Wordpress dosyaları-%100 bedavadır. :) buradan indiriniz.
  4. FTP programı-%100 bedavadır :) buradan indirin.
1-)Alan adı (Domain)
   Senelik ortalama 12-15 tl alabilecegımız sitemizin ana iskeletidir. örn= Siteadi.com(net,org,biz,in vs.) türkçe karekter (ı,ç,ş,ü,ö) kullanılamaz.

2-)Host(Web alanı)
    İhtiyacınıza göre senelik 20 ila 100 tl arasında alabileceginiz Web alanı dosyalarınızın barınacagı alandı sitenizin tüm dosyaları burada barınır.Yeni kurulacak bir site için en düşük hosting paketleri idealdir bunların fiyatları 20 ila 50 tl arasında değişir.Linux olmasına dikkat edin.

3-)Wordpress dosyaları
   Wordpress kurulumu için gereken dosyalar.Ftp'den web alanımıza atacagız.

4-)FTP programı
    Hostingimizin bize verdigi bilgilerle girip wp(wordpres) dosyalarını atacagımız program.

Kuruluma Başlıyoruz

Kuruluma başlarken elimizde alan adımızın, hostumuzun olduğunu ve müdahele edebildiğimizi, wordpress dosyalarımızın indirilmiş ve .zip formatından klasöre çıkartıldığını ve FTP programımızın indirilip kurulumunun gerçekleştiğini ve FTP server, kullanıcı adı ve şifremizin hazır oldugunu tahmin ediyoruz.

Database Oluşturulmak

Şimdi WordPress sitemizin kullanacağı database’i oluşturacağız. Bunun için hostumuzun sitesinden panelimize(genellikle siteadi.com:2082 veya siteadi.com/cpanel ) girip database oluşturu bulup bir adet database oluşturuyoruz.Database yazılımı olarak genelde host şirketleri phpMyAdmin’i kullanıyor. Önce database adını giriyoruz ardından Oluştur’a tıklıyoruz.
Burada önemli olan database’in adının, kullanıcı adının ve şifresinin unutulmaması çünkü kurulumda kullanacagız
Wordpressi Kuruyoruz

ADIM-1-Şimdi site adresimize gidelim(www.siteadi.com)
karşımıza çıkan ekran aşağıda görmüş olduğunuz gibidir. Gelen bu ekranda Yapılandırma dosyası yarat diyerek ilerleyiniz...
ADIM-2-WordPress kurulumunu gerçekleştirebilmeniz için MYSQL ve MYSQL kullanıcısı bilgilerini doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Biz kurulumu localhost üzerinden gerçekleştirdiğimiz için şifre alanı boş, sizin şifre alanınızda kendi bilgilerinize göre doldurmanız gerek. Kısaca neler yazmanız gerekli bahsedelim.

a ) Veritabanı adı : Bu alana WordPress kurmak için oluşturduğunuz MYSQL ismini yazmalısınız. Linux ve Cpanel kullanımlarında genellikle Hesap adı ve MYSQL adı şeklinde yani bilenvarsa_db gibi bir isim vermektedir.

b ) Kullanıcı adı : Bu alan MYSQL üzerinde yetki sahibi olarak atadığınız kullanıcı adı için doldurulmalıdır.

c) Parola : MYSQL yetkilisi olarak atadığınız kullanıcı adının şifresidir.

d ) Veritabanı Sunucusu : Bu alan genellikle localhost olarak kalır.

e ) Tablo Ön Eki : Bu alanda “wp_” yazmaktadır. Bir MYSQL üzerinde birden çok sistem ya da WordPress kullanıyorsanız bu ön eki değiştirebilirsiniz. Bazı arkadaşlar güvenlik için farklı ön ek vererek kurmanın daha sağlıklı olduğunu söylemişler. Siz isteğinize göre bir ön ek yazabilirsiniz.

Bu alanları doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra Gönder butonuna tıklıyoruz..


ADIM-3-Bu adımda eğer MYSQL bilgilerinizde bir sorun yoksa İşlem tamam! uyarısı alırsınız ve Şimdi kuruluma başlayabilirsiniz!
ADIM-4-Gerekli bilgileri sorunsuz olarak girdik MYSQL’de tablolarımız oluşturuldu. Şimdi ise sitemizin title, admin kullanıcı adı, şifre ve eposta ayarlarını yapıyoruz. Resimde gördüğünüz gibi zaten işlemler standart ve bilindik işlemler. Burada dikkat etmeniz gereken şifrenizin güvenlik seviyesinin yüksek olmasıdır. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra WordPress’i Kur diyoruz..
ADIM-5-WordPress kurulumu tamamlandı! Gelen ekranda Giriş diyoruz..
ADIM-6-Daha önce belirlemiş olduğumuz kullanıcı adı ve şifremizle Giriş yapıyoruz.
Wordpress siteniz hayırlı uğurlu olsun.Dilerseniz buradan bir tema seçerek kurabilirsiniz.
WordPress İçin Olmazsa Olmaz Eklentileri kurmayı unutmayınız.

İlerde başka bir site kurma yazısında buluşmak üzere

Read more »

16 Temmuz 2011 Cumartesi

The Voice Türkiye Programı Başvuru

Yarışma Bilgileri
Acun Ilıcalı : “ Eylül’de de ses yarışması yapacağız ‘The Voice’. Jüri arkası dönük oturuyor sesi beğenirse koltuğu dönüyor. Yüzünü görmeden yarışmacı hakkında karar veriyor. Burada en önemli durumlardan biri de, jüri de kendisiyle yarışıyor. Jüriler o sesleri kendi takımlarına almaya çalışacak. O yüzden dinleyip hangi sesin birinci olacağını tahmin etmemiz gerekiyor, ikimiz aynı anda basarsak bu sefer yarışmacı seçiyor hangi gruba gideceğini. Sesi güzel olup da fizikten kaybeden şarkıcılar için büyük bir fırsat olacak.Acun Ilıcılanın Açıklamasına Göre The Voice Türkiye Eylülde Ekranlara Geliyor!
Yarışmaya Başvuru
The voice yarışması ile ilgili detaylar henüz çok net belli olmamakla beraber bu konuda gelişmeler olur olmaz nasıl başvuruda bulunulacağı ile ilgili sitemizden bilgileri bulabileceksiniz.

Read more »

2011 Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün

2011 Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Bu sene Ramazan Bayramı tatili muhtemelen 5 gün olacak. Ramazan Bayramı 30 Ağustos Salı gününe denk geldiği için, normalde Zafer Bayramı'nın bir önceki günü yarım gün tatil oluyor ama büyük ihtimal bayram tatiline Cuma günü de eklenip 7 gün tatil yapılacak.

Ramazan Bayramı 1. günü 30 Ağustos Salı
Ramazan Bayramı 2. günü 31 Ağustos Çarşamba
Ramazan Bayramı 3. günü 1 Eylül Perşembe

Read more »

15 Temmuz 2011 Cuma

2011 lys sonuçları ne zaman açıklanacak

Olaylı ygs sınavının ardından herkesin gözü lys sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacagında.çogu kişi lys sınavının 15 Temmuz(bugun) acıklanacagını beklerken bazı haber kaynakları haftasonu en gec pazartesı gunu acıklanacagını bildirdi.Hemen ardından dıger haber kaynakları tam tarıh verıp 21 Temmuz persembe gunu acıklanacagını bıldırdı henuz osymnın resmı bır acıklaması yok ama haber kaynaklarına gore en erken yarın en gec ıse persembe gunu sınavlar acıklanacak.

Read more »

14 Temmuz 2011 Perşembe

Facebookta Skype ile Canlı Görüşme imkanı geliyor

Teknoloji çağında Facebook 700 milyonluk kullanıcı potansiyeli korumak ve yeni kullanıcıları potansiyeline eklemek için bir birinden yaratıcı uygulamalara imza atmakta .En son olarak Googelde sosyal ağ olayında Google plus ile canlı ve görüntülü konuşma imkanı getirecek olması Facebooku harekete geçirmiş olmalı ki Facebook Satın almaya çalışıpta bir türlü satın alamadığı Skype ile anlaşma sağladı ve yeni bir facebook formatı ile karşımıza çıkacaklar.

FACEBOOK SKYPE İLE ANLAŞTI

Basın için özel sistem, e-posta, SMS gibi özelliklerden sonra artık Facebook'tan görüntülü görüşme de yapabileceksiniz. Kullanıcılarına sadece sosyal bir ağ değil aynı zamanda sohbet programı da sunmaya çalışan Facebook bu uğurda satın alamadığı Skype ile anlaştı.

Google'ın da Plus adlı yeni sosyal ağ sisteminde kullanacağı görüntülü sohbet özelliği için Facebook'un nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor. Ancak uzun süredir hakkında dedikodular yapılan bu özellik önümüzdeki hafta tanıtılacak ve kullanılmaya başlanacak.

700 milyon abonesini elinde tutmak ve daha fazla kişiyi bünyesini katmak isteyen Facebook, gizli projelere servet yatırmaya devam ediyor. Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen bir proje çalışanlar tarafından basına sızdırıldı ki, bu son hafta Facebook rakipleri için oldukça zorlu geçecek.

Read more »

Kalbim Seni Seçti Dizi Müziği Dinle - Sözleri


Seversin sevmez gel dersin gelmez
Bu acı bitmez çaresizim çaresiz
Gün gelir arkasından koşarsın bekle dersin
Bir kere dönüp bakmaz çaresizim çaresiz
Bir gün gelir aşk biter insafsızca terk eder
Bütün bunların ardından sadece gözyaşı kalır
Beklerim gelmez haykırırım duymaz
Ağlarım bilmez çaresizim çaresiz
Ne yapsam bilmem ki arkasından gitsemmi
Sonun da ayrılık var çaresizim çaresiz
Bir gün gelir aşk biter insafsızca terk eder
Bütün bunların ardından sadece gözyaşı kalır
Seversin sevmez gel dersin gelmez
Bu acı bitmez çaresizim çaresiz
Bir zamanlar ne mutluyduk
Gelecekten umutluyduk
Gitti her taraf sessiz çaresizim çaresiz
Bir gün gelir aşk biter insafsızca terk eder
Bütün bunların ardından sadece gözyaşı kalır.

Read more »

13 Temmuz 2011 Çarşamba

SodaCoca Wordpress Teması


Güzel hoş manşet alanlı ücretsiz wordpress teması.Admin panelinden temanın ayarlarını yapabılırsınız.
Tema Adı: SodaCoca Wordpress Teması
Demo | Download
Yapımcı: SodaCoca
Yapımcı URL: http://sodacoca.com

Read more »

Netdohoa Blogger Teması


Netdohoa Blogger teması, ücretsiz, ücrersiz Bogger teması, gri ve beyaz renkli arka plan, sağ kenar çubuğu, slayt gösterisi ve 2 sütun düzeni.
Yazar: netdohoa

Netdohoa Blogger Teması
Demo | Download

Read more »

12 Temmuz 2011 Salı

2012 ygs ne zaman

2012 yılında yapılacak olan ygs sınav tarihi ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklamaya göre , 1 NİSAN 2012 olarak belirlenmiştir…ösym den yapılan resmi açıklama sonrasında öğrencilerin kaflarındaki ygs tarihi ne zaman , ygs ocaktamı marttamı , ygs 1 nisandamı gibi bir çok soru işareti de kalkmış oldu…1 Nisana almalarını sebebi bir hata yaptılarmı saka deyıp gececeklerı olabılır.

Read more »

13 mükemmel wordpress teması

arcsin.se'nin yapmış oldugu ücretsiz 32 adet güzel wordpress temasını sizinle paylaşıyoruz.

Simple Magazine:Sade Bir Haber Magazin Teması üç sütun olarak kullanabilirsiniz



Transparentia: Basit, hafif ve biraz mavi.

Coffee N Cream: Düzgün bir kahve tarzı tema.

Deep Red: Kırmızı bir dokunuş ile iki sütunlu bir tema.
Fluid Solution: Basit Güzel 3 Sütünlu Bir Tema

Indigo:Hafif, basit ve hoş bir tasarım.

Dark Ritual:üç sütunluk bir düzen.

Bitter Sweet: Limon aromalı iki sütunlu bir tema.



The Hobbit: Çok Güzel Gösterişli Bir Tema

Winterplain: Güzel görünümlü 2 sutünlu tema

Emplode: Widget destekleyen, temiz ve basit bir iki sütunlu bir tema.

Cerulean Elegance: temiz ve basit iki sütunlu bir tema.

Freshmade Software: beyaz, turuncu ve kahverengi ışık renklerde tema.

Read more »

11 Temmuz 2011 Pazartesi

Wordpress Resimleri Otomatik Küçültme Eklentisi

Wordpress sitenizde resimleri her zaman boyutlandırmakdan bıktınızmı. Yada yenı degıstıgınız bıe temada önceki yüklediginiz resimler tasıyomu? İşte tüm bu sorunlar için yapılmış çok güzel bir wordpress eklentisiniz sizlere sunuyoruz resim sizin ayarladıgınız boyutlarda resimleri otamatık olarak küçültüyor sizede sadece yazınızı yayımlamak kalıyor. Eklentiyi(nCode Image Resizer) indirmek için tıklayınız.
Eklentiden Bir Görüntü

Read more »

Kim Milyoner Olmak İster Yarışması Başvuru Formu

Dünyanın en çok seyredilen ve kazandıran yarışma programı ‘Kim Milyoner Olmak İster’ Atv ekranlarında Kenan Işık’ın sunumuyla Ağustos ayında başlıyor.
Yarışmada toplam 12 soru yer alıyor. Bu on iki soruyu yanıtlamak için size 4 joker hakkı sunuluyor. Ayrıca 2 barajınız var. Baraj sorularını doğru yanıtladığınızda o ana kadar kazandığınız ödül her halukarda sizin oluyor.

12. soruyu da doğru yanıtlarsanız kazanacağınız ödül tam 1 Milyon TL.

Milyoner olmak için son kararınızı vermeye hazır mısınız?

etiketler:2011, atv, atvde, basvuru, Başvuru Formu, Formu, hangi kanalda, İster, Kim, Kim Milyoner Olmak ister, Milyoner, n ezaman, olmak, yarışma, yarısması,kenan ışık,kenanısık

Read more »

7 Temmuz 2011 Perşembe

Google Plus Nedir?

Google'ın gündemi sarsan yeni sosyal ortamı Googleplus nedir ?
Google+ bildiğiniz gibi Google'ın yeniden sosyal ağ piyasasına girmek için çalışmalarını sürdürdüğü bir platform. Google'ın çok yüksek beklentilerle kurduğu bu yeni sosyal ağ hakkında kafanızda bazı soru işaretleri olduğunu biliyoruz. Bu yazıda aklınızda oluşan sorulara yanıtlar bulabileceğiniz bilgiler vermeye çalışacağız:
Google+'ın servisleri neler ?
Google+ kendi içinde birden fazla servisle geliyor. İçerisinde bulunan bu servisler sayesinde paylaşım olayında yeni bir devir başlatması bekleniyor. Bütün servisler şu şekilde;
Circles: Doğru insanlarla doğru şeyleri paylaşmanızı sağlayan bu sistem sayesinde paylaşacağınız birşeyi arkadaşlarınızla, iş arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşmak tamamen size kalmış bir durum. Bu da paylaşımlarınızı daha da özelleştirmenize olanak sağlıyor.
Sparks: Bu özellik sayesinde ilgi alanlarınıza eklediğiniz şeyler hakkındaki paylaşımları sizde görebilirsiniz. Bu sayede uzun zamandır girmeseniz bile, her girdiğinizde izlenebilicek, okunabilicek birşeyler bulabileceksiniz.

Hangouts: İşte Google+'nın en büyük özelliklerinden biri. 10 kişiye kadar HD kamerayla görüntülü görüşme sağlayan bu özellik çok sevileceğe benziyor.
 
Mobile: Mobile özellikleri oldukça gelişmiş olacak olan Google+, mobilde tamamen aynı olacak. Ayrıca bulunan Huddle özelliği sayesinde grup halinde chat yapmanıza olanak sağlayacak. Örneğin bir yere gitmek için plan mı yapacaksınız ? Arkadaşlarınızı sohbete davet edin ve istediğiniz gibi konuşun. Bir diğer özellik olan Instant Upload sayesinde ise videolarınızı ve resimlerini hızlıca internette paylaşabilirsiniz.
 
Google Plus’ta kayıtlı olan kullanıcıların profilleri 31 Temmuz’un ardından herkesin erişimine açık hale gelecek.

Read more »

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Blogger Favicon olusturma Favicon nasil yapilir Favicon ekleme

Blogger / Blogspot servisini kullanarak açtıız, blogunuza blogger eklentilerini eklediniz, tema konusunda değişiklikler yaptınız, google amcayı kıucalarken favicon diye bişey duydunuz, önce tarifle başlayalım, favicon, adrs satırında yani http://siteniz.com un sol tarafında bulunan küçük resme verilen isimdir...
bu resim bloggerde genelde b harfi ile görülür, ama şimdi biz bunu değiştirmeyi öğrenicez, nasıl mı buyrun başlayalım...

Favicon değiştirme aslında sadece tek satırlık kod işi, ama ben bunu işe yeni başlayanları da düşünerek ayrıntılı anlatıcam, önce favicon olarak kullanmak istediğiniz bir resim dosyası oluşturuyoruz, elinizde rsim yoksa dert etmeyin, buradan kısa sürede oluşturabilirsiniz

Resmi oluşturduk diyelim, sonra favicon resmini bir sunucu ekleyip, resmin bağlantı kodunu alıp, not ediyoruz, Ardından Blogger kontrol paneline gelip “şablonu düzenle - HTML Düzenle” den sonra

<head
kodunu buluyoruz,
Bu kodun hemen altına aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz:

Eğer resim .ICO formatında ise
-------------------------------------------------------------------------------------------------
<link href='Resmin urlsi' rel='shortcut icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/>
-------------------------------------------------------------------------------------------------

resim .PNG formatında ise-------------------------------------------------------------------------------------------------
<link href='Resmin urlsi' rel='shortcut icon' type='image/png'/>

-------------------------------------------------------------------------------------------------
resim .GIF formatında ise-------------------------------------------------------------------------------------------------
<link href='Resmin urlsi' rel='shortcut icon' type='image/gif'/>

-------------------------------------------------------------------------------------------------

son olarakta eğer şablonunuz hazır bir şablonsa:
Yine html'yi düzenle bölümünden şu satırı bularak silin
(b:include data='blog' name='all-head-content'/)

İşte bu kadar.
Artık Blogger bloglarınızda “B” şeklindeki faviconu kullanmak zorunda değilsiniz.

Read more »

5 Temmuz 2011 Salı

2011 yılının en iyi üniversiteleri

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstütüsü bünyesinde faliyet gösteren URAP tarafından yapılan bilimsel araştırma neticesinde Türkiye’nin en iyi üniversiteleri belirlendi.

Genel üniversiteler sıralamasında Hacettepe Üniversitesi listenin başında yer alırken, listenin son sırasında ise İstanbulda bulunan ve vakıf üniversitesi olarak eğitim veren Haliç Üniversitesi yer aldı.

University Ranking by Academic Performance (URAP) resmi web sayfasında bu araştırmanın; üniversitelerin akademik anlamda kendilerini diğer üniversiteler ile mukayese edebilmelerini sağlamak ve gelişime açık yönlerini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla yapıldığı vurgulanıyor.

URAP, Bu yıl ilk kez üniversiteler için genel sıralamaya ek olarak; mühendislik, sosyal bilimler, temel bilimler, tıp, yaşam bilimleri ve ziraat çevre bilimlerini hedefleyen sıralama listeleri de yayımladı.
  • Haber
  • Sanat
  • Tarih
  • Sinema
  • Oyun
  • Gündem
  • TeknoHaber
  • Köşesiz Yazar
  • Müzik
  • Dış Haber
  • Röportaj
  • Sağlık

2011 Yılı En İyi Üniversiteler Belli Oldu
Kategori: Gündem Yayın Tarihi: Tem 3, 2011 Haber Blogu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstütüsü bünyesinde faliyet gösteren URAP tarafından yapılan bilimsel araştırma neticesinde Türkiye’nin en iyi üniversiteleri belirlendi.

Genel üniversiteler sıralamasında Hacettepe Üniversitesi listenin başında yer alırken, listenin son sırasında ise İstanbulda bulunan ve vakıf üniversitesi olarak eğitim veren Haliç Üniversitesi yer aldı.

University Ranking by Academic Performance (URAP) resmi web sayfasında bu araştırmanın; üniversitelerin akademik anlamda kendilerini diğer üniversiteler ile mukayese edebilmelerini sağlamak ve gelişime açık yönlerini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla yapıldığı vurgulanıyor.

URAP, Bu yıl ilk kez üniversiteler için genel sıralamaya ek olarak; mühendislik, sosyal bilimler, temel bilimler, tıp, yaşam bilimleri ve ziraat çevre bilimlerini hedefleyen sıralama listeleri de yayımladı.

Sıralama neye göre yapıldı?

Kurum, bu listelemeleri aşağıdaki 9 temel veriyi gözönüne alarak gerçekleştirdi.

  • Makale Sayısı
  • Öğretim Üyesi Başına Düşen Makale Sayısı
  • Atıf Sayısı
  • Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı
  • Toplam Bilimsel Doküman Sayısı
  • Öğretim Üyesi Başına Düşen Toplam Bilimsel Doküman Sayısı
  • Doktora Öğrenci Sayısı
  • Doktora Öğrenci Oranı
  • Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı

Türkiye’nin en iyi üniversiteleri – 2011

URAP’ın 2 Temmuz 2011 tarihinde açıkladığı genel sıralama listesine göre en iyi 10 Türk üniversitesi şöyle şekillendi;

  1. Hacettepe Üni.
  2. Orta Doğu Teknik Üni.
  3. İstanbul Üni.
  4. Ankara Üni.
  5. Gazi Üni.
  6. Ege Üni.
  7. Gebze Yük. Tek. Ens.
  8. İstanbul Teknik Üni.
  9. Atatürk Üni.
  10. Erciyes Üni.

Tam liste için BURAYI ziyaret ediniz.

Read more »

Pers Kralı II. Kambises kimdir? kayıp ordusu bulundu mu?

Yabancı basın organlarında yer alan haberlere göre, Angelo ve Alfredo Castiglioni, 2 bin 500 yıl önce Batı Mısır çöllerinde yok olduğu iddia edilen Pers Kralı II. Kambises ve 50 bin kişilik ordusunun kalıntılarına ulaştıklarını açıkladı.
Ayrıca yüzlerce bronz silah, bileklik ve sayısız insan kemikleri bulunduğu bildirildi. Bu açıklama, arkeoloji dünyasında büyük bir tartışma başlattı.
Böylelikle Milattan Önce (M.Ö.) 525 senesinde Sahra çölünde yaşanan korkunç toz fırtınasında kaybolan orduyla ilgili efsanenin gerçekliği tartışmaya açılmış oldu.
Bu müthiş buluşa imza atan ekipte yer alan Lecce Üniversitesi öğretim üyesi Dario Del Bufalo, “Dünya tarihinde ilk kez Yunanlı tarihçi Heredot tarafından anlatılan bir olaya ait kanıtlar bulmuş bulunuyoruz” dedi.
ARAŞTIRMA 13 YIL ÖNCE BAŞLADI
Dünyanın ilk tarihçisi olarak kabul edilen Heredot, Büyük Kiros’un oğlu Kambises’in, hakimiyetini kabul etmeyen Mısır’ın üzerine 50 bin kişilik ordusu ile harekete geçtiğini yazmıştı.
Heredot’a göre, Kambises ve ordusu, çölde yedi gün ilerledikten sonra bugün araştırmacıların El-Kharga dedikleri vahaya ulaştı ve burayı geçmelerinin ardından ortadan kayboldu.
Castiglioni kardeşler, 20 sene önce de Berenike Panchrysos adındaki antik Mısır kentini keşfederek ün kazanmışlardı. İki arkeolog, Kambises ve ordusunun peşine ise 13 sene önce başladı.
Peki II. Kambises kimdir?
II. Kambises ölümü MÖ 522 Akamanış Hanedanı’ndan Pers imparatoru.
Büyük Kiros’un oğlu ve halefidir. Şehzadeliği sırasında Babil kralı ilan edildi. MÖ 530′da babasının doğu seferinde öldürülmesi üzerine şah oldu.
Babasının yarım kalan Ortadoğu istilasını tamamladı, Mısır’ı işgal etti. Ancak daha öteye gidecek iradeden yoksundu; Afrika içlerine düzenlediği sefer fiyaskoyla sonuçlandı, Libya’ya doğru yolladığı keşif birlikleri başarısız oldu ve Kartaca’yı işgal planları Fenikeli denizciler tarafından engellendi.
Mısır’da kutsal sayılan Apis boğasını öldürtmesi yerli halkı öfkelendirdi. Rivayete göre bu saygısızlığı yüzünden delilikle cezalandırıldı. Cinnet geçiren Kambises, kardeşlerini öldürttü. Mısır’da çakılıp kalması muhalefeti harekete geçirdi, İran’da ortaya çıkan biri kendini şah ilan etti. Bu kişi Kambises’in öldürülmekten kurtulan kardeşi Smerdis olduğunu iddia ediyordu, sonraları ise Gaumata adında bir Mecusi büyücüsü olduğu söylenecekti. Kambises bu rakibiyle savaşmak için İran’a dönmeye yeltendiyse de cinnet anında intihar etti.

Read more »

2 Temmuz 2011 Cumartesi

Türk Yapımı Messenger

Messengere karşılık türk yapımı Msp Messenger geliştirildi.Msp messenger 61 dilde sesli ve yazılı tercüme yapıyor.
MSP Messenger nedir? sorusuna ise kendi sitesinde söyle cevap veriliyor.


İŞ DÜNYASINDAKİ İLETİŞİM DEVRİMİNE DAHİL OLUN
“Kişisel ve Kurumsal Profilinizi” oluşturarak tüm dünyadan size kolaylıkla ulaşılmasını kolaylaştırın

“Gelişmiş Arama Özelliği” ile Dünya’dan “Yeni iş partnerleri” edinin. Uluslararası iş dünyasını kolayca keşfedin. İş görüşmelerinizde tercümana gerek kalmadan aynı anda yazışmalar yapın
Otomatik dil çevirisini kullanarak tüm dünya ile kendi dilinizde görüşün. Bilmediğiniz yabancı dillerde daha hızlı yabancı dili anında yazılı ve sesli çevirin. İş yaptığınız ülke ya da bölgeler hakkında karşılıklı olarak anında bilgi edinerek rekabet gücünüzü artırın.
GENÇLER



Türkiye’den ve tüm dünyadan eğitiminize ve yaş grubunuza uygun arkadaşlıklar edinin. Başka ülkelerden edindiğiniz arkadaşlarınızla mesleki ya da bilgisel olarak birikimlerinizi paylaşıp kendinizi geliştirin. Birbirinize yaptığınız tüm dosya ya da materyalleri ekranınızda görün. Yabancı dildeki çeviri sistemiyle dünyayı küçültün. Her dilin aksanına uygun olarak kelimeleri ve cümleleri öğrenin. Arkadaşlarınıza çevrim içi ve çevrim dışı iletiler gönderin. Arkadaşlarınıza “Toplu iletiler” gönderin. Görüntülü ve sesli sohbet edin. Gönderdiğiniz “Dosya ve Materyalleri Günlük Arşiv” olarak ekranınızda görün. Ses ve görüntü dosyalarınızı kaydedin.
ÇOCUKLAR
Çocukların onlarca farklı dilleri, kelimeleri tanımalarını ve öğrenme süreçlerini hızlandırın. Çocukların ve gençlerin kendi aralarında iletişim kurarak hem yabancı dilleri yazmasını, sesli duyarak daha hızlı öğrenmesini sağlayın. Karşılıklı yazışırken başka işlerinizi de görerek zaman kazanın. Bir takım belgeleri mesaj olarak kopyalayıp yapıştırarak, başka işler yaparken zaman kazanın.


Msp messengeri indirmek için tıklayınız.

Read more »